125 jaar Group Maes - Van bouw naar vastgoed

U bent hier

125 jaar Group Maes

125 jaar Group Maes - Van bouw naar vastgoed

Op 14 september vierde Group Maes zijn 125-jarig bestaan met een grootschalig evenement. Het evenement luidt een nieuw tijdperk in. Een tijdperk waarin Group Maes, via zijn vastgoedspeler Alides, 100% de kaart trekt van het vastgoed.

Group Maes zag in 1892 het levenslicht. De bouwonderneming gooide doorheen de jaren hoge ogen met innovatieve bouwtechnieken en prestigieuze projecten, zoals het Urbis-project Gent-Zuid en de transformatie van de Leopoldswijk in Brussel. Sophie Maes, CEO Group Maes: “Al in de jaren 70 ontvouwde Group Maes, naast de pure bouwopdrachten eveneens sleutel-op-de-deur projecten met participatie in promotie- en financieringsrisico’s zowel voor eigen rekening als voor rekening van derden. Die ontwikkelingsactiviteiten werden gaandeweg de core-business en de bouwactiviteiten werden geoutsourcet naar een joint venture. Vandaag zijn we een pure vastgoedspeler, die ontwikkelt, investeert, exploiteert en beheert. Op basis van die krijtlijnen gaan we nu de toekomst in.”

Het 125-jarig bestaan werd gevierd op donderdag 14 september op de nieuwe site Forum, aan de Toemaattragel 1 in Gent. Gasten werden ondergedompeld in de historiek van Group Maes, maar konden ook vooral ontdekken wat de toekomst brengt en hoe ze daar deel van kunnen uitmaken.

Enkele sfeerbeelden en een heuse aftermovie kan je hieronder bekijken.