Sophie Maes wordt op 1 mei opgevolgd door Rikkert Leeman

U bent hier

Sophie Maes wordt op 1 mei opgevolgd door Rikkert Leeman

Sophie Maes wordt op 1 mei opgevolgd door Rikkert Leeman als CEO en voorzitter van het Directiecomité. Rikkert wordt eveneens lid van de Raad van Bestuur van Alides REIM NV.
 

Rikkert heeft een jarenlange carrière in de vastgoedsector achter de rug en heeft de voorbije 5 jaren in zijn rol als Chief Operating Officer de transformatie begeleid van de groep naar een geïntegreerde full-service investeerder, ontwikkelaar, beheerder en exploitant van een gediversifieerde vastgoedportefeuille in binnen- en buitenland met een geschatte waarde van meer dan 410 miljoen Euro. Sophie en Rikkert hebben met hun team een ontwikkelingspijplijn uitgebouwd met een verwachte toekomstige omzet van meer dan 500 Miljoen Euro.
 

“Er is een nieuwe kopman, maar onze filosofie en strategie veranderen niet”, aldus Sophie Maes. “Na 42 jaar is dit het ideale moment om de fakkel door te geven”.
 

 

Sophie blijft als niet-uitvoerend bestuurder actief betrokken in de verdere strategische uitbouw van de Groep, samen met twee familiale en vier onafhankelijke bestuurders. Sophie blijft haar externe mandaten ook verder waarnemen.

“De recente opstart van diverse nieuwe projecten, de toevoeging van strategisch vastgoed aan de portefeuille en de uitbouw van een team met meer dan 30 professionals tonen de ambitie en kwaliteit waar Alides REIM voor staat”, stelt Rikkert Leeman.

 

Rikkert zal worden bijgestaan door twee andere leden van het Directiecomité, CFO Henk Cardon en vanaf 1 mei ook CLO Thomas Osselaer.

“De Groep Maes wil meer dan 125 jaar familiaal ondernemen verder blijven uitbouwen."