Luxemburg & Polen

Diversifiëren, bijsturen en ons onderscheiden is al sinds de oprichting van Group Maes en Alides een van de absolute kenmerken en uitgangspunten van ons bedrijfsmodel. Daarnaast heeft Alides een duidelijke groeistrategie: investeren in toplocaties met langetermijnpotentieel. Alides kijkt daarom niet alleen naar de Belgische kernsteden en de aansluitende strategische locaties, maar ook naar het buitenland. Onze diverse portefeuille willen we verder vormgeven en kenmerken door geografische spreiding, steeds met aandacht voor kwaliteit, rechtszekerheid en risicospreiding. Zo zijn we sinds enkele jaren ook actief in Luxemburg en Polen.

Luxemburg

 

Espace Kennedy B, een van de absolute kroonjuwelen van de Luxemburgse vastgoedmarkt, werd in 2018 opgenomen in de investeringsportefeuille van Alides. Deze aankoop past perfect in onze groeistrategie. Het kantoorgebouw ligt in het financiële hart van Kirchberg, hét business district van Luxemburg, en is algemeen beschouwd als een absolute premium locatie.

Het investerings- en ontwikkelingspotentieel van de Luxemburgse vastgoedmarkt is voor Alides een van de katalysatoren die enerzijds mee moeten zorgen voor een verdere diversificatie van de portefeuille, en anderzijds voor een groeiversnelling van het bedrijf.

 

Stocznia Cesarska

Polen

In 2017 kocht Alides samen met Revive de voormalige Imperial Shipyards in de Hanzestad Gdańsk. De site is historisch gekend als een van de belangrijkste zeehavens in de regio en was tijdens de jaren ‘70 en ‘80 het toneel van de Solidarność-beweging van Lech Wałęsa.

De oude scheepswerven worden herontwikkeld tot een levendige wijk met een mix van verschillende functies, die de naam Stocznia Cesarska kreeg. Hier staan een duurzame totaalaanpak en hoge werk- en leefkwaliteit centraal.

Alides wil ook in de toekomst haar strategisch belang in de regio en in Polen verder uitbreiden. Momenteel worden heel wat mogelijkheden bestudeerd. Als hybride speler die zowel de competenties van investeerder als van ontwikkelaar combineert, is Alides ervan overtuigd dat de Poolse markt perfect aansluit op onze kernactiviteiten en groeipolitiek.

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.