Alides Polska en AYA Properties Fund verwerven kantoorgebouw Metron op toplocatie in Warschau

Warschau, Polen – 2024.05.24 – Alides Polska, een dochteronderneming van de Belgische projectontwikkelaar Alides, en AYA Properties Fund, verwerven gezamenlijk het kantoorgebouw Metron aan, gelegen aan de Aleja Niepodległości 69 in de prestigieuze wijk Mokotów in Warschau. Het pand werd aangekocht van een Pools SPV in handen van Patrizia Frankfurt Kapitalverwaltungs GMBH.

Centrale locatie en uitstekende bereikbaarheid

De strategische ligging van ‘Metron’ aan de Aleja Niepodległości, een belangrijke noord-zuid verkeersader in Warschau, biedt huurders een scala aan voordelen. De uitstekende bereikbaarheid zorgt voor een vlotte verbinding met het centrum van Warschau, met een directe metroverbinding (station Wierzbno, lijn M1) die slechts 8 minuten reistijd in beslag neemt. In de Mokotów wijk zijn er heel wat diverse voorzieningen wat het tot een aantrekkelijke locatie maakt voor zowel werknemers als bezoekers.

Moderne kantoorruimte met groene certificering

Metron telt 9 verdiepingen en biedt een totale bruto verhuurbaar oppervlakte van 9.700 vierkante meter. Dankzij een BREEAM “Very Good”-certificaat beantwoordt het pand aan de strenge normen op het gebied van milieu-, sociale- en economische duurzaamheid.

Rikkert Leeman, CEO van Alides: “Dankzij onze hybride ervaring als vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar richten we ons op sterke stedelijke locaties in Polen. We realiseren hier residentiële en kantoorprojecten die naadloos aansluiten bij onze strategie. De effectiviteit van deze aanpak wordt bevestigd door onze succesvolle projecten in Gdańsk en Warschau. Deze acquisitie voldoet volledig aan onze criteria en versterkt onze positie in Polen”.

Strategie van duurzaamheid en expansie

Deze acquisitie sluit naadloos aan bij zowel de Real Estate Upcycling-strategie van Alides als de ESG-strategie van AYA Properties Fund. Beide bedrijven streven naar een sterke samenwerking om de waarde van dit hoogwaardige kantoorgebouw te maximaliseren. De due diligence voor deze transactie werd uitgevoerd door het advocatenkantoor Sadkowski en het ingenieursbureau DIL Polska Baumanagement.

Didier Balcaen, CEO van AYA Properties Fund: “”Deze acquisitie benadrukt onze langetermijnvisie op de Centraal- en Oost-Europese markt. We zijn van plan onze portefeuille verder uit te breiden met kernactiva in onze focusmarkten, zowel in hoofdsteden als in regionale steden. De combinatie van onze kennis en waarden met een partner als Alides maakt ons een betrouwbare verhuurder voor huidige en toekomstige huurders.”

Over Alides & Alides Polska

Alides (www.alides.be) is een gerenommeerde internationale vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar gespecialiseerd in kantoor- en residentieel vastgoed, met een sterke aanwezigheid op uitstekende stedelijke locaties in België, Polen en Luxemburg. Haar missie als “Your Partner in Real Estate” vloeit voort uit de familiale wortels van de Gentse Groep Maes (opgericht in 1892) en vertaalt zich in een ‘Real Estate Upcycling’ strategie met aandacht voor kwaliteit, duurzaamheid en innovatie.

Alides Polska (www.alides.pl) is een dochteronderneming van de Belgische projectontwikkelaar en investeerder Alides. Sinds de intrede op de Poolse markt heeft Alides al enkele opvallende acquisities gedaan:

  • 2017: In samenwerking met Revive verwierf Alides 16 hectare voormalige scheepswerfgrond in Gdańsk (Imperial Shipyard). Dit ambitieuze project heeft als doel de historische scheepswerfgebouwen te bewaren en ze aan te passen aan hedendaags gebruik, alsook het bouwen van nieuwe, aantrekkelijke multifunctionele voorzieningen.
  • 2021: Met de aankoop van het Waterside-gebouw in Gdańsk realiseerde het bedrijf zijn eerste onafhankelijke project in Polen. Dit herontwikkelingsproject biedt een unieke kans om moderne stedelijke ontwikkeling te integreren in het historische hart van Gdańsk.
  • 2022: Alides Polska breidde zijn aanwezigheid in Warschau verder uit met de aankoop van een perceel aan de Karolkowa 53 in Warschau-Wola. Deze residentiële ontwikkeling met 114 appartementen zal naar verwachting deze zomer op de markt worden gebracht.
  • 2024: Acquisitie van een perceel gelegen aan de Jana Kazimierza 68a in de wijk Wola in Warschau voor een residentieel project.

Over AYA Properties Fund

AYA Properties Fund (www.ayapropertiesfund.eu) is een Belgische evergreen REIM-fonds dat zich richt op kantoorontwikkelingen in Centraal- en Oost-Europa (CEE). Als familiebedrijf hecht AYA Properties Fund veel belang aan langetermijnrelaties met haar partners, waarbij zowel kwaliteit als de real-time implementatie van haar ESG-criteria voorop staan.

Andere

Obrazek
Obrazek