Alides breidt haar Brusselse Europese districtsportfolio uit

Gent, 30 mei 2023 – Alides, een toonaangevende Belgische vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar, kondigt met genoegen de succesvolle verwerving aan van de erfpachtrechten van een prestigieus gebouw gelegen aan de Wetstraat 57, in het hart van de Europese wijk. De strategische deal met Cofinimmo is opnieuw een belangrijke mijlpaal voor Alides, omdat het zijn aanwezigheid in dit belangrijke gebied in Brussel verder versterkt.

Het nieuw verworven gebouw, gelegen naast Alides’ bestaande Copernicus-gebouw aan de Wetstraat, voegt toe aan de groeiende portefeuille van eersteklas vastgoed van het bedrijf. De gekozen locatie en unieke kenmerken van dit gebouw – bestaande uit 10.300 m2 kantoorruimte, 400 m2 archief en 97 parkeerplaatsen, volledig verhuurd aan Cleary Gottlieb Steen & Hamilton LLLP, maken het tot een uitzonderlijke aanwinst voor Alides, als aanvulling op haar bestaande vastgoedontwikkelingen en investeringsprojecten in de Europese wijk.

“We zijn erg blij dat we de rechten voor dit prominente gebouw aan de Wetstraat hebben verworven”, zegt Rikkert Leeman, CEO van Alides. “Deze overname past perfect in onze groeistrategie voor de lange termijn en stelt ons in staat om onze aanwezigheid in de Europese wijk uit te breiden. We zetten ons in om te investeren in innovatief en duurzaam vastgoed dat bijdraagt aan het levendige karakter van deze prestigieuze wijk.”

De aankoop van dit gebouw biedt Alides een veelheid aan mogelijkheden op de langere termijn, waardoor het zich kan blijven inzetten voor stedelijke ontwikkeling en revitalisatie, dankzij zijn uitgebreide ervaring en focus op het upcyclen van vastgoed. Alides wil dit pand omvormen tot een bloeiend centrum dat tegemoetkomt aan de veranderende behoeften van de Europese wijk.

Naast de bestaande gebouwen zoals Copernicus, dat is verhuurd aan de Europese Commissie, en de ontwikkelingsprojecten zoals Montoyer 34 en Commerce 44, bevestigt Alides’ groeiende portefeuille in de Europese wijk zijn toewijding aan het investeren in strategische locaties die bijdragen aan het economische en sociale weefsel van de stad.

De transactie is geadviseerd door JLL.

Andere

Obrazek
Obrazek