Alides wint prijs voor “Beste eerste duurzaamheidsverslag” van IBR-IRE!

Alides is bekroond met de “Beste Eerste Duurzaamheidsrapport” prijs door het Institute of Registered Auditors (@IRE). Deze erkenning weerspiegelt onze toewijding aan transparante rapportage over milieu-, sociale- en governance-aspecten (ESG) naast financiële informatie.

Het is een blijk van waardering voor onze voortdurende inspanningen om duurzaamheid te integreren in onze kernpraktijken.


Als familiebedrijf actief in vastgoed zijn we trots om te delen dat onze benadering geworteld is in Real Estate Upcycling. In de komende jaren zijn we van plan te investeren in panden aan het einde van hun levenscyclus op strategische stedelijke locaties, deze te regenereren op het meest geschikte moment voor een volgende, meer duurzame exploitatiecyclus. Deze aanpak optimaliseert de koolstofvoetafdruk gedurende hun hele levensduur en onderscheidt ons van traditionele nieuwbouwprojecten.

Wat zei de jury?

De jury heeft het duurzaamheidsrapport van Alides Reim gekozen als het Beste Eerste Duurzaamheidsrapport. De jury vond het rapport van Alides Reim zeer compleet, duidelijk gestructureerd, gemakkelijk te lezen en uitnodigend om te lezen, met veel interessante visuele elementen en een creatieve touch.

Onder andere verwelkomde de jury de duidelijke duurzaamheidsstrategie gekoppeld aan de 17 SDG’s, de beschrijving van hoe Alides Reim van plan is om in de toekomst ESG-kwesties aan te pakken, de integratie van hun CO2-impact en de heldere weergave van hun governancestructuur. De jury prees met name de sterke afstemming met de CSRD, de koppeling met de ESRS-normen en het feit dat een dubbele materialiteitsbeoordeling al is gepland voor 2024.

De jury merkte op dat de materialiteitsoefening al 2 jaar voor dit eerste duurzaamheidsrapport was gestart.

Het rapport

Bekijk ons bekroonde rapport hier: https://alides.be/our-commitments/#sustainability-report

Andere

Obrazek
Obrazek