Nieuw Alides duurzaamheidsrapport uitgebracht

2024.06.06 – In 2023 publiceerde Alides zijn allereerste duurzaamheidsrapport, een belangrijke mijlpaal op onze weg naar duurzaamheid. Het rapport is het resultaat van jarenlange inzet voor de ontwikkeling van een robuuste duurzaamheidsstrategie, een toewijding die werd erkend met de prestigieuze titel “Beste Eerste Duurzaamheidsrapport” toegekend door de IBR.

Op 6 juni 2024 hebben we de tweede editie van ons duurzaamheidsrapport uitgebracht, waarin we de geboekte vooruitgang en onze professionele aanpak voor het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen presenteren.

In het afgelopen jaar heeft Alides duurzaamheid op verschillende niveaus binnen de organisatie geïntegreerd. Er zijn energieaudits en gerichte verbeteringen uitgevoerd om de duurzaamheid van het bestaande portfolio te vergroten.

Op organisatieniveau merken we dat onze toewijding aan ESG-principes (Environment, Social and Governance) een culturele shift heeft teweeggebracht, waardoor afstemming en gedeelde ambitie van directie tot medewerkers is ontstaan. Deze afstemming heeft onze besluitvormingsprocessen versneld, waarbij prioriteit wordt gegeven aan acquisities die in lijn zijn met onze duurzaamheidsdoelstellingen, met name gericht op ontwikkelingen in vastgoedupcycling op toplocaties in stedelijke gebieden.

Daarnaast hebben we onze inzet voor duurzaamheid uitgebreid naar elke medewerker. We zijn toegewijd aan het vergroten van het bewustzijn, het delen van kennis en het aanbieden van trainingen over ESG-gerelateerde onderwerpen voor alle teamleden, inclusief nieuwkomers. Om duurzaamheid top-of-mind te houden, hebben we duidelijke doelstellingen vastgesteld, waaronder het verhogen van het aantal collega’s met persoonlijke ESG-doelstellingen.

Vooruitkijkend naar 2024 erkennen we de uitdagingen en kansen bij het realiseren van absolute verminderingen van scope 1- en 2-emissies, het op peil blijven van alle technische, financiële en juridische complexiteiten op het gebied van duurzaamheid, en het uitbreiden van activiteiten in Polen met behoud van onze duurzaamheidsdoelstellingen. Ondanks marktvertragingen en onzekerheden in het lokale beleid blijven we ons inzetten voor positieve verandering en het pleiten voor duurzame praktijken.

De nadruk op belichaamde CO2 onderstreept het belang van onze upcycling strategie, een vooruitstrevende aanpak die effectief is gebleken. Zo is er bij de recente samenwerking met de Europese Commissie aan het project Montoyer 34 een CO2-intensiteitsverlaging van 50% gerealiseerd in vergelijking met conventionele nieuwbouw.

Lees meer over onze meest recente prestaties en ambities in het Alides Duurzaamheidsrapport 2023 via onderstaande link:

Alides Sustainability Report 2023

Andere

Obrazek
Obrazek