Alides Polska groeit

02/08/2022

Alides

Vanaf augustus 2022 is Luiza Grunwald het team van Alides Polska komen versterken in de functie van Project Director.

Als ervaren manager met een achtergrond in architectuur, zal Luiza verantwoordelijk zijn voor alle activiteiten van Alides Polska. Dit omvat het opbouwen van de structuur van het bedrijf, het ontwikkelen en monitoren van de vastgoedportefeuille en het onderhouden van relaties met stakeholders.
 

"Wij zijn een bedrijf met een rijke traditie en Polen blijft voor ons een belangrijke markt", zegt Rikkert Leeman, CEO van Alides REIM, dat deel uitmaakt van het in 1892 opgerichte Gentse Group Maes. "Met nieuwe projecten in de pipeline en ambitieuze plannen, hebben we besloten om onze organisatie in Polen verder te versterken en een Project Director aan te werven." voegt Leeman toe.

Vorig jaar trad Przemyslaw Czachowicz in dienst bij Alides Polska, waar hij de functie van Business Development Manager op zich nam.

Luiza heeft architectuur gestudeerd, waardoor zij een breder perspectief kan bieden bij het beoordelen potentiële nieuwe projecten. Daarnaast is zij een manager met 20 jaar ervaring in de vastgoedsector, zowel residentieel als kantoren. 

In de afgelopen 10 jaar heeft zij verschillende leidinggevende functies bekleed; de meest recente als Director of the Investment Preparation Office bij Polski Holding Nieruchomości S.A. In 2019 trad Luiza, op als Managing Director en Member of the Management Board bij Zeitgeist Asset Management, waar zij verantwoordelijk was voor de ontwikkeling van verschillende projecten in Warschau, Krakau en Gdansk, waaronder de acquisitie van een complex van zes gebouwen van Orange dat bijna een hectare in beslag neemt in het centrum van Warschau. De transactie ter waarde van meer dan 350 miljoen PLN was een van de grootste deals van 2019. 

Ze is afgestudeerd aan de faculteit architectuur van de Krakau University of Technology, die de prestigieuze accreditatie van het Royal Institute of British Architects (RIBA) en het European Network for Accreditation of Engineering Education bezit. 

"Het ontwikkelen van de structuren van een bedrijf met zo'n lange traditie en investeringsperspectief is een uitzonderlijke uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat mijn eerdere ervaring in combinatie met de ambitieuze ontwikkelingsplannen van het bedrijf zich zal vertalen in een even groot en langdurig succes voor Alides in Polen." - aldus Luiza Grunwald. 

Laten we niet vergeten dat Alides in maart 2017, samen met Revive, 16 ha post-shipyard grond in Gdańsk heeft verworven. Het Imperial Shipyard-project voorziet in het behoud en de expositie van de meest waardevolle historische scheepswerfgebouwen, terwijl ze worden aangepast aan nieuwe functies en de bouw van nieuwe, aantrekkelijke multifunctionele faciliteiten. Tot dusver zijn twee historische gebouwen voltooid en volledig gecommercialiseerd. Toekomstige plannen omvatten de bouw van nieuwe faciliteiten van commerciële en residentiële aard.

In het eerste kwartaal van 2021 heeft de onderneming haar eerste op zichzelf staande project in Polen afgerond met de aankoop van het Waterside-gebouw, gelegen aan de Długie Ogrody-straat en in de buurt van het Granary-eiland in Gdańsk. De herontwikkeling ervan biedt een unieke kans om een nieuwe stedelijke ontwikkeling te integreren in het historische gebied van de belangrijkste stad van Gdansk.

Alides REIM SA is een familiale vastgoedonderneming, die deel uitmaakt van de in 1892 opgerichte Gentse Groep Maes. Al generaties lang is Alides een gerenommeerde speler in de vastgoedsector dankzij haar hybride profiel als investeerder en ontwikkelaar. De dynamiek en ambitie van deze groeiende onderneming komt tot uiting in kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. 

Alides zet haar expansiestrategie voort in België, Luxemburg en Polen via investeringen in de kantoor-, residentiële, industriële, hotel- en zorgvastgoedsector. 

Op basis van de jaarrekening per 31 december 2021 heeft Alides een geconsolideerd netto kapitaal van 350 miljoen euro en een EBITDA van bijna 40 miljoen euro.

Perscontact:
p.czachowicz@alides.eu 
www.alides.eu

 

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.