Alides versterkt management

12/01/2023

Alides

Gent, 12 januari 2023 Ambitieus Alides groeit en versterkt management

De Gentse vastgoedontwikkelaar en -investeerder Alides groeide de laatste jaren uit tot één van de grootste niet-beursgenoteerde vastgoedspelers van het land. Het bedrijf zet in op een hybride strategie en is als investeerder en ontwikkelaar actief binnen de residentiële vastgoedmarkt en kantorenmarkt. Alides beschikt over een investeringsportfolio van uitstekend gelegen kantoorgebouwen met een totale waarde van meer dan 650 miljoen euro, die het bedrijf recurrente huurinkomsten oplevert. Daarnaast heeft het een ontwikkelingspijplijn in België en Polen die goed is voor een verwachte omzet van meer dan 900 miljoen euro. Alides zet in op Real Estate Upcycling waarbij end-of-lifecycle gebouwen worden aangekocht op strategische locaties in stedelijke gebieden, telkens met het oog op een herontwikkeling naar hoogkwalitatief en duurzaam vastgoed.

EEN VISUALISATIE VAN HET MONTOYER 34 PROJECT, ONTWORPEN DOOR OFFICE KGDVS & LD2

Sterk trackrecord biedt nieuwe mogelijkheden

Met dank aan deze hybride groeistrategie legde Alides de afgelopen jaren een sterk track record voor. Enkele recente mijlpaaltransacties waren een belangrijke hefboom voor de verdere groei. Zo realiseerde de vastgoedspeler, na een grondige renovatie, de verkoop van het Kennedygebouw in Luxemburg en werd het gloednieuwe Copernicusgebouw in de Brusselse Wetstraat verhuurd aan de Europese Commissie. In 2021 boekte Alides een brutobedrijfswinst van 39 miljoen euro. Deze financiële prestaties vertaalden zich in een sterke organische groei van zowel de investerings- als van de ontwikkelingsportefeuille, dit met behoud van een lage schuldgraad. De balans van Alides nam de afgelopen jaren dan ook toe tot circa 725 miljoen euro.

 

Mooie vooruitzichten

In lijn met de strategie van Real Estate Upcycling realiseerde Alides ook in 2022 verschillende nieuwe aankopen. Zo verwierf Alides recent de IT-Tower op de Louizalaan in Brussel (i.s.m. Cityforward en Whitewood), de Gulledelle 100-site in Sint-Lambrechts-Woluwe en het Gerling House op de Tervurenlaan (op een boogscheut van de voormalige Tiense Suiker-zetel die een jaar voordien werd aangekocht). Vandaag is Alides druk bezig met de voorbereiding van de herontwikkelingen van de Montoyer 34 en Commerce 44 gebouwen in de Europese wijk in Brussel, de Nautea-site aan de rand van het Brusselse stadscentrum (i.s.m. ION), de kantoorontwikkeling van het Berchem Mariahof in Antwerpen en het woonproject Rinkkaai aan het station van Gent (i.s.m. Cores). Een reeks projecten zijn reeds in een vergevorderde fase van ontwikkeling, zoals de projecten LUX in Gent, Elysiapark in Edegem en de herontwikkeling van het Joseph II-gebouw in Brussel. In totaliteit heeft Alides zicht op de ontwikkeling van 2.600 residentiële units en bijna 100.000 m² kantoren verspreid over België en Polen.

EEN LUCHTBEELD VAN DE IMPERIAL SHIPYARD IN GDANSK, EEN SAMENWERKING MET RE-VIVE

Een luchtbeeld van de Imperial Shipyard in Gdansk, een samenwerking met Re-Vive

Professionalisering met sterke profielen

Om haar uitgesproken ambitie en groeistrategie te kunnen realiseren is een verdere professionalisering en een versterking van de structuur noodzakelijk. Op managementniveau werd Trui Tydgat aangeworven als Head of Development. Ze neemt deze rol over van Sven De Bondt die op zijn beurt per 1 januari 2023 is toegetreden tot het directiecomité als Chief Operational Officer van Alides. Het directiecomité, voorgezeten door Rikkert Leeman (CEO), bestaat verder uit Henk Cardon (CFO) en Thomas Osselaer (CLO). Het Alides-team bestaat inmiddels uit 50 vastgoedprofessionals, elk met hun eigen specialisatie. In Polen werd Luiza Grunwald aangesteld als Project Director voor Alides Polska en Jadwiga Koscinska als Project Director voor het Imperial Shipyards project te Gdansk (i.s.m. Revive).

DICO

Over Alides  

Alides, opgericht door de familie Maes in 1892, is dankzij haar hybride profiel van investeerder en ontwikkelaar al generaties lang een gevestigde waarde in de vastgoedsector. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie realiseert Alides haar expansiestrategie op sterke stedelijke locaties in zowel België, Luxemburg als Polen. Met een jarenlange expertise op vlak van kantoren en residentieel vastgoed wil Alides haar positie als referentievastgoedspeler verder bestendigen en versterken.  

 

Dankzij een langetermijnvisie, een klantgerichte aanpak en oplossingen op maat wil Alides haar missie als “your partner in real estate” blijvend waarmaken. Alides beschikt vandaag over een eigen vastgoedportefeuille met een geschatte waarde van meer dan 650 miljoen euro en een ontwikkelingspijplijn die een toekomstige omzet van eveneens meer dan 900 miljoen euro vertegenwoordigt.

 

 

Perscontact

Dennis Defrancq

Marketing & Communication Manager

+32 477 45 71 38

d.defrancq@alides.be

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.