Alides slaat dubbelslag op Brusselse kantorenmarkt

11/07/2022

Alides Kantoren

Alides slaat dubbelslag op Brusselse kantorenmarkt 

Vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar Alides verwerft het kantoorgebouw in de Handelsstraat 44 van de Republiek Slovenië in ruil voor het gebouw Joseph II 12-16 en rondt daarmee twee opvallende transacties af in het hart van de Brusselse Europese Wijk. 

Deal met Slovenië

Het kantoorgebouw aan de Joseph II-straat 12-16, door Alides in 2020 verworven van Patrizia middels overname van de aandelen van de vennootschap Joseph II 12 NV en tot vorig jaar in gebruik door de Europese Vrijhandels Organisatie (EFTA), werd verkocht aan de Sloveense overheid. Het gebouw omvat 6 bouwlagen, goed voor 3.013 m² kantooroppervlakte, en telt 23 parkeerplaatsen. Het zal vanaf het vierde kwartaal van 2023 de nieuwe thuishaven worden van zowel de ambassade als het consulaat van de Republiek Slovenië. De grondige renovatiewerken, met als doel de oprichting van een duurzaam (BREEAM Excellent) kantoorgebouw, werden inmiddels al opgestart.

Een nieuwe strategische aankoop in de Europese Wijk

Alides verwerft op haar beurt een strategische locatie aan de Handelsstraat 44. Dit kantoorgebouw heeft een oppervlakte van 3.336 m² en beschikt over 62 parkeerplaatsen. Het project wordt ‘Commerce 44’ gedoopt en de bouwvergunningsaanvraag werd intussen ingediend. “Het wordt een state-of-the art project dat zal voldoen aan de strengste normen inzake duurzaamheid. De schitterende ligging in het administratieve centrum van Brussel en van Europa maken van dit kantoorgebouw een uitzonderlijke opportuniteit voor organisaties of bedrijven die zich hier willen vestigen,” aldus Rikkert Leeman, CEO van Alides.

Financiële details over de transactie werden niet bekendgemaakt maar beide partijen beklemtonen de bijzonder vlotte samenwerking. Voor Alides betreft deze acquisitie, na Square de Meeûs, Oxygen, Copernicus (vruchtgebruik aan de Europese Commissie), Joseph II 12-16 en Montoyer 34 een volgende strategische aankoop in de Europese wijk. 

Over Alides

Alides, familiale vastgoedspeler en onderdeel van de Gentse Group Maes opgericht in 1892, is dankzij haar hybride profiel van investeerder en ontwikkelaar al generaties lang een gevestigde waarde in de vastgoedsector. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie realiseert Alides haar expansiestrategie op sterke stedelijke locaties in zowel België, Luxemburg als Polen. Met haar jarenlange expertise op vlak van kantoren en residentieel vastgoed wil Alides haar positie als referentievastgoedspeler verder bestendigen en versterken. Dankzij een langetermijnvisie, een klantgerichte aanpak en oplossingen op maat wil Alides haar missie als “your partner in real estate” blijvend waarmaken. Alides beschikt vandaag over een eigen vastgoedportefeuille met een geschatte waarde van meer dan 500 miljoen € en een ontwikkelingspijplijn die een toekomstige omzet van eveneens meer dan 500 miljoen € vertegenwoordigt. 

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.