Alides Polska realiseert eerste aankoop in Warschau

22/12/2022

Alides Kantoren

Alides Polska realiseert eerste aankoop in Warschau

Alides Polska, onderdeel van Alides REIM, de uit Gent afkomstige ontwikkelaar en investeerder, heeft op 22 december een gebouw met een totale oppervlakte van 3.250 m² verworven gelegen op een toplocatie in de wijk Wola.

Na de eerdere aankopen van de Imperial Shipyard site in Gdansk in 2017, samen met Revive, en het kantorencomplex Waterside in Gdansk in 2021, is dit de derde acquisitie van Alides in Polen. De aankoop van de site in Warschau, gelegen aan Karolkowa Street 53, is een nieuwe stap in de expansiestrategie van de familiale groep, die vooral focust op strategisch toplocaties met potentieel op de lange termijn, en dit in centrumsteden in België, Polen en Luxemburg.

Alides voor het eerst in Warschau

"Na de aankopen in Gdansk, is dit onze eerste aankoop in Warschau," zegt CEO Rikkert Leeman. De site is gelegen in de wijk Warsaw Wola. Het betreft een middelgroot perceel perfect gelegen nabij het stadscentrum en de kantorenhub Daszyńskiego. Kortom, als eerste aankoop in de hoofdstad past deze locatie perfect binnen onze strategie.", voegt Leeman toe.

Op de aangekochte site zal Alides Polska een residentieel nieuwbouwproject ontwikkelen, met commerciële ruimtes op het gelijkvloers en een ondergrondse parkeergarage. Grote aandacht zal ook worden besteed aan de groene omgeving rondom het project. Deze zal worden aangelegd in overeenstemming met het recent goedgekeurde plan van aanleg.

AAA locatie

Het aangekochte gebouw is gelegen aan Karolkowa Street en Solidarności Avenue. Deze wijk is uitermate goed bereikbaar; tram- en bushaltes liggen in de nabijheid en ook het Centraal station is makkelijk te bereiken. Ook het merendeel van de kantoorgebouwen ligt nabij Daszyńskiego en langsheen Kasprzaka Street. De multifunctionele wijk biedt een waaier aan diensten zoals kruidenierszaken, crèches, een lagere school, een fitness club, een gezondheidscentrum, restaurants, …. Er zijn tevens heel wat toeristische bezienswaardigheden in de directe omgeving, onder andere het Warschau Uprising Museum.

"We zullen op de site een residentieel project met 105 appartementen ontwikkelen. Bij het ontwerp en de bouw willen we bijzondere aandacht besteden aan onze kernwaarden kwaliteit en duurzaamheid.”, voegt Rikkert Leeman toe. "Het ontwerp zal perfect passen binnen de omgeving en zal zorgen voor nieuwe kwalitatieve woonunits, wat goed is voor de buurt en haar toekomstige bewoners.”

Alides Polska kocht de eigendom van Sono Development II Mako Investment met tussenkomst van het advocatenkantoor Sadkowski and Partners. De onderhandelingen werden geleid door de partner van het advocatenkantoor Mariusz Kowolik en opgevolgd door Jacek Ziembiński met de hulp van het team: Barbara Hornowska en Dominika Kaczmarek. De aankoopprijs zal niet worden bekendgemaakt.  

Over Alides

Alides, familiale vastgoedspeler en onderdeel van de Gentse Group Maes opgericht in 1892, is dankzij haar hybride profiel van investeerder en ontwikkelaar al generaties lang een gevestigde waarde in de vastgoedsector. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid en innovatie realiseert Alides haar expansiestrategie op sterke stedelijke locaties in zowel België, Luxemburg als Polen. Met haar jarenlange expertise op vlak van kantoren en residentieel vastgoed wil Alides haar positie als referentievastgoedspeler verder bestendigen en versterken.

Dankzij een langetermijnvisie, een klantgerichte aanpak en oplossingen op maat wil Alides haar missie als “your partner in real estate” blijvend waarmaken. Alides beschikt vandaag over een eigen vastgoedportefeuille met een geschatte waarde van meer dan 600 miljoen € en een ontwikkelingspijplijn die een toekomstige omzet van eveneens meer dan 800 miljoen € vertegenwoordigt. 

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.