Alides breidt zijn portefeuille in de Brusselse Europese Wijk verder uit

26/05/2023

Alides Kantoren

Gent, 30 mei 2023 - Alides, de vooraanstaande Belgische vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar, is verheugd de succesvolle verwerving aan te kondigen van de erfpachtrechten op het prestigieuze gebouw aan de Wetstraat 57, in het hart van het Europese district. De strategische transactie, voltooid met Cofinimmo, betekent  opnieuw een belangrijke mijlpaal voor Alides, dat diens aanwezigheid in dit belangrijke gebied van Brussel verder versterkt. 

Het nieuw verworven gebouw, gelegen naast het bestaande Copernicus-gebouw van Alides aan de Wetstraat,  voegt zich bij de groeiende vastgoedportefeuille  van het bedrijf. De uitstekende locatie en unieke kenmerken van dit gebouw - bestaande uit 10.300 m2 kantoorruimte, 400 m2 archiefruimte en 97 parkeerplaatsen, volledig verhuurd aan Cleary Gottlieb Steen & Hamilton Llp - maken het tot een uitzonderlijke transactie voor Alides, dat zo haar bestaande portefeuille van vastgoedontwikkelingen en -investeringen in het Europese district aanvult.

"We zijn verheugd dat we de rechten op dit prominente gebouw aan de Wetstraat hebben verworven " aldus Rikkert Leeman, CEO van Alides. "Deze acquisitie sluit perfect aan bij onze lange-termijn groeistrategie, waardoor we onze aanwezigheid in het Europese district versterken. We zetten zo verder in op het investeren in en ontwikkelingen van innovatieve en duurzame projecten die bijdragen aan het levendige karakter van deze prestigieuze buurt." 

De verwerving van dit gebouw biedt Alides op langere termijn tal van mogelijkheden, waardoor ze de focus op stedelijke ontwikkeling en revitalisatie voortzet. Met haar uitgebreide ervaring en focus op real estate upcycling streeft Alides ernaar om dit pand om te vormen tot een bloeiende hub die tegemoetkomt aan de veranderende behoeften van het Europese district. 

Naast de bestaande gebouwen in haar portefeuille zoals Copernicus, dat verhuurd wordt aan de Europese Commissie en de renovatieprojecten zoals onder andere Montoyer 34 en Commerce 44 , benadrukt de groeiende portefeuille van Alides in het Europese district de ambitie om te investeren in strategische locaties die bijdragen aan het economische en sociale weefsel van de stad.

De transactie werd begeleid door JLL.

Highlights

Ontdek onze andere activiteiten

Get in touch

Interesse om te huren of te kopen?
Ons team staat voor je klaar.