Ons verhaal

Ons verhaal

Missie

Your Partner in Real Estate

Alides, een familiale vastgoedspeler uit Gent en onderdeel van de activiteiten van de familie Maes, werd opgericht in 1892 en is al generaties lang een gevestigde waarde in de vastgoedsector.

Door de generaties heen is het familiebedrijf organisch gegroeid met behoud van een langetermijnvisie en uiteindelijk uitgegroeid tot een veelomvattende vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar.

 

We blijven ons inzetten voor ons erfgoed door gebruik te maken van de expertise en middelen die we in de loop der tijd hebben verzameld om duurzame eigendommen te creëren die in lijn zijn met onze kernwaarden.

 

Als onderdeel van onze expansiestrategie richten we ons op bloeiende locaties in België, Luxemburg en Polen. Met onze uitgebreide kennis van zowel de kantoor- als de woningmarkt is het ons doel om onze positie als referentiespeler in de vastgoedsector te versterken.

 

We streven ernaar de partner te zijn voor al uw vastgoedbehoeften.

 

Bij Alides willen we uw partner zijn vastgoed.

Visie

Prioriteit geven aan duurzaamheid en samenwerking

Alides is gedreven om ruimtelijke ordening en de vastgoedmarkt te transformeren, met een focus op duurzaamheid en maatschappelijk welzijn.

Via onze strategische investeringen in duurzame stedelijke kantoorontwikkelingen en strategisch gelegen residentieel vastgoed pakken we actief maatschappelijke uitdagingen aan. We werken nauw samen met partners en stakeholders om bloeiende vastgoedprojecten te realiseren die een positieve invloed hebben.

Waarden

Als familiebedrijf leggen we veel nadruk op onze rijke geschiedenis, maar onze grootste focus ligt op het vormgeven van de toekomst.

Onze kernwaarden bepalen hoe we denken en handelen, zowel in onze dagelijkse activiteiten als in het nemen van beslissingen.

Mensgericht

Mensgerichtheid houdt sterk verband met het opbouwen van langdurige vertrouwensrelaties, zowel binnen als buiten het bedrijf

We gaan mensgericht om met onze klanten, partners, medewerkers en stakeholders. We hechten waarde aan oplossingsgericht denken, transparantie en ethiek. Door middel van dialoog luisteren we naar onze stakeholders, betrekken we hen bij wat we doen en zorgen we voor hun behoeften.

Kwaliteit

We nemen verantwoordelijkheid voor de doelstellingen van het bedrijf en zetten ons in om uitstekende prestaties te leveren.

Daarom geloven we sterk in het inwinnen van kennis en expertise binnen ons bedrijf en investeren we in het vergroten van het potentieel van onze medewerkers. We zijn betrokken en gepassioneerd om te streven naar de hoogste kwaliteit.

Duurzaamheid

Omdat we 'Real Estate Upcycling' als onze strategische focus hebben gekozen, vormt duurzaamheid de kern van wat we doen.

Door verouderd onroerend goed om te vormen tot duurzame gebouwen met geïntegreerde groene technologieën, verminderen we effectief de koolstofuitstoot en dragen we bij aan de wereldwijde duurzaamheidsdoelen, terwijl we tegelijkertijd een duurzame levensstijl bevorderen en waarde creëren voor toekomstige generaties.

Strategie

We willen onze ambities waarmaken door ons consequent te richten op onze drie belangrijkste pijlers: Real Estate, Real Ideas, Real People.

Deze pijlers zijn verankerd in alles wat we als bedrijf doen.

Real Estate Upcycling

Al generaties lang wordt vastgoed beschouwd als een van de meest rendabele en stabiele investeringsmogelijkheden.

We verbeteren de bebouwde omgeving door oude gebouwen en onderbenutte locaties nieuw leven inblazen en ze een nieuw doel te geven door middel van het concept van Real Estate Upcyclen.

Groei en innovatie

We omarmen actief innovatieve oplossingen en maken gebruik van digitalisering om ons voortdurend te onderscheiden in de branche.

We stimuleren een gedreven ondernemerscultuur die een flexibele benaderingen van onze projecten mogelijk maakt.

Investeren in MENSEN

We leggen de nadruk op ondernemerschap met een mensgerichte aanpak en bevorderen open samenwerking op lange termijn.

Door een cultuur van samenwerking en inclusiviteit te bevorderen, streven we naar duurzame relaties die een positief resultaat opleveren voor alle stakeholders.

Onze geschiedenis

Alides heeft een rijke geschiedenis. Als onderdeel van de activiteiten van de Gentse familie Maes, opgericht in 1892, hebben we een sterke traditie in de bouw- en vastgoedsector.

Gedurende vijf generaties werd het bedrijf geleid door de familie Maes. Vandaag zetten we dit inspirerende verhaal voort met veel belangrijke sleutelmomenten in gedachten, maar vooral met ambitieuze plannen voor de toekomst.
Scroll naar de rechterkant
en ontdek de geschiedenis van Alides.
2023
2023
2020
2019
2009
1975
1968
1892
Alides is erkend als een 'Best Managed Company 2023'

Alides is erkend als een 'Best Managed Company 2023'

Deze prestigieuze erkenning bevestigt onze heldere strategie, sterke competenties en solide financiële resultaten. Met een focus op innovatie, kwaliteit en duurzaamheid onderscheidt Alides zich als een internationale vastgoedinvesteerder en -ontwikkelaar.

2023
Alides wint Sportbedrijf-Award

Alides wint Sportbedrijf-Award

Deze prijs erkent bedrijven die zich inzetten voor een sportieve werkomgeving. De jury heeft Alides geselecteerd als een van de vijf winnaars.

2023
Nieuwe Alides HQ

Nieuwe Alides HQ

Alides verhuisde zijn hoofdkantoor naar een hypermodern gebouw dat het heeft ontwikkeld op zijn kantoorlocatie Forum in Gent. Alides blijft even ambitieus als altijd om 'uw partner in vastgoed' te worden.

2020
In 2019 werd Sophie Maes opgevolgd door Rikkert Leeman als CEO en Voorzitter van het Uitvoerend Comité. Rikkert Leeman werd tevens lid van de Raad van Bestuur.

In 2019 werd Sophie Maes opgevolgd door Rikkert Leeman als CEO en Voorzitter van het Uitvoerend Comité. Rikkert Leeman werd tevens lid van de Raad van Bestuur.

Sophie Maes blijft actief betrokken bij de strategische ontwikkeling van de Maes Groep als niet-uitvoerend directeur in de Raad van Bestuur, samen met twee andere niet-uitvoerende familiedirecteuren, Antoine en Christophe Maes, en vier onafhankelijke directeuren. Sinds 2019 heeft het bedrijf zijn positie op de kantorenmarkt in de Europese Wijk in Brussel en daarbuiten versterkt, met vastgoed in Luxemburg, Gdansk en Warschau.

2019
In 2009 werden de commerciële namen BIM en FIP (Financiële Immobiliëre Promotie) achtergelaten en kregen de investerings- en ontwikkelingsactiviteiten een nieuwe naam: Alides.

In 2009 werden de commerciële namen BIM en FIP (Financiële Immobiliëre Promotie) achtergelaten en kregen de investerings- en ontwikkelingsactiviteiten een nieuwe naam: Alides.

Daarna volgden enkele belangrijke mijlpaalgebeurtenissen in het verhaal van onze organisatie: de aankoop en realisatie van uitstekend gelegen gebouwen in Brussel en Gent.

2009
Tijdens de jaren 70 bleef het bedrijf groeien en werden de activiteiten uitgebreid naar Brussel.

Tijdens de jaren 70 bleef het bedrijf groeien en werden de activiteiten uitgebreid naar Brussel.

In de daaropvolgende decennia heeft de organisatie aan een grote verscheidenheid van projecten gewerkt, zoals 1.800 schoolpaviljoens in heel België, de commercialisering van een industriezone van 160 hectare in Evergem, de aankoop van gebouwen in de Wetstraat, en nog veel meer.

1975
In 1968 richtten de vierde generatie - Roland en Roger Maes - Bouw en Vastgoed Maes (BIM) op

In 1968 richtten de vierde generatie - Roland en Roger Maes - Bouw en Vastgoed Maes (BIM) op

dit om het beheer en de winst van een portefeuille van gebouwen die door de aannemer waren gebouwd, te verzorgen.

1968
De geschiedenis van Alides begint bij Petrus Maes, die in 1892 begon te werken als aannemer.

De geschiedenis van Alides begint bij Petrus Maes, die in 1892 begon te werken als aannemer.

Het bedrijf werd van vader op zoon doorgegeven terwijl het organisch bleef groeien. Onder de tweede en derde generatie van de familie Maes groeide het aantal projecten en werd het bouwbedrijf een belangrijke referentie in Gent en omgeving.

1892
Obrazek
Obrazek